Διαβούλευση IMG_20240403_183525

Σε Διαβούλευση το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της ευρύτερης περιοχής Αεροδρομίου Καστελλίου “Δαίδαλος”

4 Απριλίου 2024
1
Ημ. Έναρξης: 04/04/2024
Ημ. Λήξης: 13/04/2024

 

Διαβούλευση για το σχεδιασμό του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος που αφορά στην περιοχή που επηρεάζεται από την κατασκευή και λειτουργία του Αεροδρομίου Καστελλίου, διοργάνωσε την Τετάρτη 3 Aπριλίου, ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Ηρακλείου.

Το Ειδικό Αναπτυξιακό πρόγραμμα με την προτεινόμενη ονομασία «Δαίδαλος», εκπονείται από την Αναπτυξιακή Ηρακλείου ΑΑΕ ΟΤΑ, που είναι και ο αρμόδιος φορέας, ο οποίος εκπονεί το συγκεκριμένο αναπτυξιακό πρόγραμμα.

Ο Γενικός Διευθυντής της Αναπτυξιακής Ηρακλείου ΑΑΕ ΟΤΑ,  Γιώργος Μαυρογιάννης και το στέλεχος Εύα Κατσαράκη, βρέθηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καστελλίου και ανέλυσαν τα δεδομένα του σχεδιαζόμενου προγράμματος που στοχεύει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων και των προκλήσεων αλλά και στην ανάπτυξη των ευκαιριών που προκύπτουν από τη δημιουργία του νέου αεροδρομίου Καστελλίου και αφορά το σύνολο των Δήμων που γειτνιάζουν με την περιοχή (Δήμοι Αρχανών Αστερουσίων, Βιάννου, Μινώα Πεδιάδας Οροπεδίου Λασιθίου και Χερσονήσου). Στη διάθεση αυτών των Δήμων θα διατεθεί κονδύλιο 130 εκ. ευρώ,  καλύπτοντας τις ανάγκες τους σε αναπτυξιακά έργα.

Στη διάρκεια της σύσκεψης, παρουσιάστηκαν τα βασικά σημεία του προγράμματος, η στρατηγική του και οι προτεινόμενες δράσεις για την υποστήριξη και προώθηση της αναπτυξιακής πολιτικής των Δήμων που θα επηρεαστούν από την μελλοντική λειτουργία του νέου αερολιμένα στο Καστέλλι, σε επιχειρηματικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο ενώ έγιναν τοποθετήσεις με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Όσοι δεν κατάφεραν να βρεθούν στη σύσκεψη μπορούν να καταθέσουν παρακάτω στην ενότητα “Σχόλια”, μέχρι τις 13 Απριλίου τις προτάσεις τους ή τα σχόλιά τους και να απαντήσουν εάν επιθυμούν το σχετικό ημερολόγιο.

 

 

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

Σχόλια/Προτάσεις (1)

Πείτε μας την γνώμη σας

1)Διάθεση κονδυλίων για δημιουργία βιολογικού καθαρισμού που θα εξυπηρετεί το αεροδρόμιο και τα γύρω χωριά2)Διάθεση κονδυλιων για κατασκευή δικτυου αποχετευσης σε ολα τα γυρω χωριά.3)Μετρήσεις ρυπανσης περιβάλλοντος και μολυνσης αερα,τωρα,ώστε να συγκριθούν μετά την επιβάρυνση απο υη λειτουργία και χρήση του αεροδρομιου με τις επιπτώσεις στα αγροτικά προϊοντα